Påskafton

      Att vara småbarnsförälder i dagens samhälle där många av oss lever mer i sociala-medier livet och vill framstå som den perfekta föräldern som kan ge sitt barn allt och helst det dyraste, är inte alltid jätte roligt. 
Jag tycker att jag har distans till sociala medier och det tycker jag att många av de mamma kompisar som jag umgås med också har, men långt ifrån alla. 
För vissa är allting en tävling som omedvetet ger andra föräldrar dåligt samvete. 
Det behöver inte vara medvetet och jag kan säkert uppfattas likandan av vissa. 
 
   Jag kommer ihåg när jag var liten då bestod påsken av påskägg med godis. 
Det var inte förens jag blev äldre och hade godisförbud som det var något annat i mitt ägg, men i dag kan jag se att det blivit så mycket mer. 
Vi är ganska så hårda när det gäller rent socker för Vilma, vi ger henne inte godis, glass, kakor, chips eller läsk om det inte är exempelvis kalas och alla andra barn får smaka. Hon är ändå så pass stor att hon förstår när hon inte får samma sak. 
   Men som nu påsk, sockrets högtid... det fanns inte ens på kartan att vi skulle fylla hennes påskägg med godis. 
Varför? 
Hon har inget behov av det. 
Skulle vi göra det skulle vi också ge henne ett behov av att vilja ha det igen och igen och det är inte nödvändigt. Jag talar av egen erfarenhet socker är som ett gift för kroppen. 
Det är skräp! 
   Och även om jag ger min dotter halvfabrikat ibland, vilket inte heller är jätte bra för kroppen, så vill jag hjälpa henne att så länge som möjligt undvika rent socker. 
Sedan så finns det ju dolt socker i det mesta och det finns fruktsocker och jada jada. 
Men om jag kan hålla min dotter borta från godis och kakor tills hon är 3, kanske 4 år, så tror jag att vi har igen det i slutet. 
 
      Sedan är inte jag den som dömmer andra för att de ger sina barn saker som jag inte gör. 
Jag skiter faktiskt i det. 
 
Men tillbaka till ämnet med påskäggen ... hon fick majkrokar, russin (också socker, jag vet men inte raffinerat), och mini-saltapinnar. Finns det säkert moraltanter som ska påpeka att salt också minnsann är dåligt för barn 
Påskharen hade lämnat en skattkarta under Vilmas frukosttallrik och där skatten låg var ett påskägg och ett paket med play-doh lera. 
 
 
 
0 kommentarer